Doodsbang voor de tandarts. Zo bang, dat ik zelfs 6 jaar lang er niet heen ben geweest. Alleen een hele sterke pijnstiller haalde me over de streep. Totdat ik door mijn eigen onoplettendheid onverwacht een uitweg voor de angst vond. Hoe?

Ik was al 6 jaar niet bij de tandarts geweest.

Ik was altijd doodsbang voor de tandarts. Totdat ik de magie van een supersterke pijnstiller ontdekte: Oxycodon! Door zo’n superpil 2 uur van te voren in te nemen, kon ik naar de tandarts gaan zonder doodsbang te zijn voor de pijn. Ik ga door de grond van de pijn als de tandarts de plaque van mijn tanden schraapt. Het doet zo veel pijn dat ik er hierdoor 6 jaar lang niet meer naar de tandarts was geweest. Maar met deze pijnstillers in mijn arsenaal durfde ik weer regelmatig naar de tandarts te gaan (eenmaal per jaar telt als regelmatig, toch?). En toen gebeurde er dit …

Helemaal vergeten ..

Vorige week dinsdagavond lag ik lekker op de bank naar mijn favoriete tv-programma te kijken toen mijn telefoon ging. “Waar ben je?” Het was de tandarts die me belde. Sh*t… Ik was mijn afspraak helemaal vergeten. Omdat de praktijk aan het begin van mijn straat is, kon ik antwoorden dat ik er over 2 minuutjes zou zijn.  Ik poetste snel mijn tanden terwijl ik tegelijkertijd schoenen en jas aantrok, en inderdaad 2 minuten later rende ik nahijgend zijn praktijk binnen.

Ik realiseerde me plotseling …

Liggend in de stoel, realiseerde ik me plotseling welke enorme fout ik had gemaakt: omdat ik de afspraak was vergeten, was ik ook vergeten mijn pijnstiller te nemen! Oh horror! Ik stond op het punt uit de stoel te springen om een nieuwe afspraak te maken (waarbij ik zonder problemen de extra kosten zou aanvaarden) totdat ik besefte dat ik iets had dat veel krachtiger was dan de pijnstiller die ik normaal gesproken gebruik: ik kan hypnotiseren.

Ook voor mijzelf!

Als gecertificeerde hypnotherapeut (sinds vorig jaar september) wist ik hoe ongelooflijk krachtig hypnose werkt bij mijn cliënten tegen de pijn. En dit wetende, wist ik ook dat ik dit ook voor mezelf kon doen: ik kon mezelf hypnotiseren zodat ik geen pijn zou voelen.

Overspoelt door de pijn … maar niet heus!

Iedereen die in mijn praktijk is geweest, weet dat ik de hypnose begin door je in gedachten een trap te laten aflopen. Dus daar ging ik: in gedachten mijn eigen trap af. Dieper en dieper en dieper. En wat bleek: met uitzondering van 2 seconden heb ik het hele proces doorlopen zonder pijn te voelen! Slechts eenmaal drong de pijn door de hypnose,