Het Imposter Syndrome krijgt steeds meer bekendheid sinds Corona

Hebben we nu méér of minder last van het Imposter Syndrome sinds Corona is uitgebroken? Vanaf het begin van Covid zijn we allemaal en masse thuis gaan werken, en hebben we onze werkvloer letterlijk vervangen door de keukenvloer. De afstand, de eenzaamheid, de gezondheidszorgen, zorgen allemaal voor dat onze mentale gezondheid onder een extra druk is komen te staan. En hoe zit dat met de mensen die last hebben van het Imposter Syndrome?

Wat is het Imposter Syndrome nou eigenlijk?

Als jij last hebt van het Imposter Syndrome, vergelijk jij jouw eigen innerlijke onzekerheden en gedachten over hoe goed/slecht je bent op je werk, met de ‘shiny outside’ van de mensen om je heen. Of te wel, je vergelijkt je eigen onzekerheden met de schone schijn die de ander aan jou laat zien. Die zich heel zeker over zichzelf (en hun werk) uitlaten bij de koffie machine bijvoorbeeld. En bij die vergelijking doe jij jezelf zwaar te kort. En je conclusie is dan snel al “ik doe het niet goed genoeg”. Een hele kleine stap verwijdert van de gedachte “en wanneer komen ze erachter dat ik het niet goed genoeg doe?”. Met andere woorden, je voelt je alsof je een oplichter bent, een bedrieger, en dat je niet thuis hoort op deze plek. En als je niet uitkijkt, dan komt iedereen daar achter.

En hoe zat het met het bedriegerssyndroom vóór Corona:

Op de echte werkvloer kon je voorheen best wel eens door die zekerheden heen prikken van de collega die daar stond op te scheppen bij het koffie apparaat. Want als je maar een beetje door vroeg, kwam er zelfs bij de meest zelfverzekerde collega heus wel eens een stippeltje onzekerheid naar boven drijven waarbij ze dan hardop afvroegen of ze het wel goed genoeg deden.

En hoe is het nu met het oplichterssyndroom ná Corona:

Maar nu ontbreekt het ‘koffie apparaat moment” op de werkvloer. En jou enige contact met die zelfverzekerde collega is via Zoom/Microsoft Teams. Tja, en in die 2 dimensionele wereld laat niemand graag het achterste van haar/zijn tong zien. Sterker nog, doordat we slechts via die 2 dimensies communiceren kunnen we veel gemakkelijker alle emoties -zoals onzekerheden- verbergen. Dus als je jezelf dan vergelijkt met die zelfverzekerde collega, kom jij echt nooit als beste uit de bus. Met andere woorden: de kans dat het Imposter Syndrome heftig toeslaat is in de tijden van Corona echt toegenomen.

Michelle Obama: “I still have the impostor syndrome

Zelfs de meest gelauwerde mensen kunnen zichzelf een bedrieger vinden:

Maya Angelou heeft ooit gezegd “Ik heb 11 boeken geschreven, maar elke keer denk ik “uh-oh, ze gaan het nu ontdekken. Ik heb een spelletje met iedereen gespeeld, en ze gaan me nu ontmaskeren” En ik heb gehoord dat Lady Gaga voor elke concert wat ze geeft, eerst overgeeft van de zenuwen. En dat Adele zelden op tournee gaat omdat ze verstijft van angst om op te treden voor een groot publiek. En zo zijn er zo veel meer voorbeelden. En dat was allemaal al vóór de Corona uitbraak…

Heb jij het Imposter Syndrome?

Hoe weet je of jij leidt aan het Imposter Syndrome? Er zijn vele testen te vinden online die je kan invullen om er zo erachter te komen of je ja of nee bang bent om door de mand te vallen. Maar het kan ook simpeler. Mensen die leiden aan het bedriegerssyndroom denken en voelen vooral het volgende:

  • “Ik ben lang zo goed niet als de anderen denken”, of
  • “dat dit goed ging was alleen maar toevallig”, of
  • “ze menen dat complimentje niet, ze willen alleen maar aardig zijn”, of
  • “als ik het kan, nou dan kan iedereen het”, en
  • “elk moment kunnen ze er achter komen dat ik eigenlijk maar wat doe”.

Denk jij deze gedachten regelmatig? Voel je van binnen dat je eigenlijk niet thuis hoort waar je zit op je werk? Denk je dat alle collega’s het allemaal beter weten dan jij?

Ja, dan kan je de conclusie trekken dat jij leidt aan het Imposter Syndrome.

Herken je gedachten!

Gelukkig geen nood aan de man, hier is wat aan te doen! Als allereerste, herken je gedachten als de basis gedachten van iemand die aan het Imposter Syndrome leidt. Want kennis is alles!

Hoe uit het Imposter Syndrome zich bij jou?

Er zijn 2 basis reacties op de paniek die het Imposter Syndrome in je oproept: vluchten of vechten. Vluchten staat gelijk aan uitstel gedrag, vechten uit zich op de werkvloer in perfectionisme. Beiden zijn niet goed voor jou, of voor jouw carrière. Uitstel gedrag leidt tot alles op het allerlaatste moment pas doen, waarbij je constant denkt “zie je wel, ik kan het niet”. Perfectionisme staat voor alles tot in de puntjes voorbereiden, en al je werk meer dan compleet afleveren. Wat alleen maar lukt als je tot in de kleine uurtjes doorwerkt. En hier denk je constant “ik moet het zo doen, anders is het echt niet goed genoeg”.

Wat je NIET moet doen om van het Imposter Syndrome af te komen

Je begrijpt, alleen maar denken, ik mag niks meer uitstellen, gaat niet het resultaat opleveren dat je wilt. Ook jezelf afstraffen voor het te laat doorwerken om iets af te krijgen op het niveau wat je wilt, gaat ook niet helpen. Je wilt meer aan de bron van het euvel werken: hoe je jezelf vergelijkt met anderen.

Het beste advies wat ik ooit gekregen heb om Imposter Syndrome tegen te gaan

Er wordt heel veel advies gegeven op het gebied van het Imposter Syndrome, en hoe er tegen in te gaan. Maar voor mij het allerbeste advies is toch wel het volgende:
“Vergelijk nooit jouw ‘step 1’ met de ‘step 8’ van de ander”. En wat betekent dat nou precies? In het Imposter Syndrome draait het allemaal om hoe je jezelf vergelijkt met anderen, en dat jij altijd vindt dat jij er maar zielig tegen afsteekt. En je hebt net gelezen dat je dan eigenlijk je innerlijke (twijfelende) zelf met de schone schijn van de ander vergelijkt. En vooral als je dat in de 2 dimensionale wereld doet van de zoom en teams meetings, lijkt het wel helemaal alsof de ander het allemaal beter weet dan jij. En weet je, dat is soms ook gewoon zo! Omdat ze gewoon meer ervaring hebben. Of omdat ze nou net op dit onderwerp de expert zijn omdat ze zich extra hebben ingelezen. Jij bent ook de expert, op jouw gebied. Maar niet op alle gebieden!

Michelle Obama also shared a secret: “I have been at probably every powerful table that you can think of, I have worked at nonprofits, I have been at foundations, I have worked in corporations, served on corporate boards, I have been at G-summits, I have sat in at the U.N.: They are not that smart.”

Wat je WEL kunt doen om van het Imposter Syndrome af te komen

Zoek 3 dingen uit in je eigen werk, waarvan anderen hebben gezegd dat je hier talent voor hebt. Ik weet het, als je een compliment krijgt, geloof je dit normaliter nooit. En waarschijnlijk nu nog niet. Maar ga er maar eens gericht op zoek hiernaar. Kijk bijvoorbeeld in je beoordelingsrapporten, of check je e-mails eens goed. Kijk zelfs in de beoordelingsrapporten van een jaar of langer geleden, of zelfs van een baan geleden. Wat is het waar jouw collega’s altijd jouw advies voor vragen? En weet, dit is waar JIJ de expert in bent. En dan al het andere waarvan je denkt dat je collega’s beter in zijn dan jij, zie dat dan ook als iets waar zij de expert in zijn. Waar je van kan leren. Zoals zij van jou kunnen leren. Dus in plaats van je zelf als minderwaardig te classificeren, classificeer jezelf als de expert op andere gebieden.

Voel je zekerder want jij bent óók de expert!

Als jij via Zoom die zelfverzekerde collega hoort praten over haar of zijn resultaten, applaudisseer. Goed gedaan van die collega! En bedenk dat deze de expert is op dit gebied dus. En kijk naar jouw eigen expertises. Geloof me, die heeft iedereen. Jij ook. Want, en dit is iets wat je nooit mag vergeten: een beetje goede manager van een afdeling heeft juist mensen aangenomen met aanvullende expertises, zodat de afdeling in zijn geheel de expert status krijgt. En daar ben jij terecht (!) onderdeel van.

Wil je weten wat je nog meer kan doen aan het Imposter Syndrome?

Boek een discovery call waarin jij en ik specifiek ingaan op jouw situatie, wat is er precies aan de hand, en -nog belangrijker- wat gaan we er aan doen?

Boek hier jou discovery call>>