Veelgestelde vragen

Vragen over Rapid Transformational Therapy

Werkt RTT echt?

Ja. Het werkt zelfs héél erg goed. Rapid Transformational Therapy zorgt in korte tijd voor enorme transformaties. Dat komt door de combinatie van hypnotherapie met NLP, psychotherapie en cognitieve gedragstherapie. Hypnose zorgt ervoor dat je direct werkt met het onderbewustzijn, waar de antwoorden op al je vragen en problemen zijn opgeslagen. Daardoor ervaar je heel snel veranderingen in hoe je je voelt en gedraagt. Ik sta elke keer weer versteld van de transformaties die mijn klanten doormaken.

Hoe werkt hypnose?

Hypnose is een natuurlijke staat van zijn die je al meerdere keren per dag in een of andere vorm ervaart in je dagelijkse leven, bijvoorbeeld vlak voor je in slaap valt. Als je lekker lang onder de douche staat en helemaal ontspannen bent, of als je zit te dagdromen in de trein is dat ook een soort hypnose. Deze ontspannen staat van zijn roepen we bewust op als je tijdens je RTT-sessie onder hypnose gaat.

Door de ontspanning die je ervaart tijdens hypnose, is het heel makkelijk om toegang te krijgen tot je onderbewustzijn. En dat is precies de plek waar je alle informatie bewaart die belangrijk voor je is. Zo kun je bepaalde dingen hebben meegemaakt die je je niet bewust herinnert, maar die nog wel in je onderbewustzijn zitten en nog altijd invloed hebben op hoe je denkt en wat je doet. Als je onder hypnose bent, ontdek je welke gebeurtenissen je onbewust nog altijd meeneemt in je leven, waardoor jij nu bepaalde angsten of onzekerheden ervaart. En het belangrijkste: als je onder hypnose bent, kunnen we ervoor zorgen dat je er afscheid van neemt. We vervangen je oude, negatieve patronen voor nieuwe en positieve patronen die je vooruit helpen in je leven.

Wil je een beeld krijgen van hypnose? Download dan mijn gratis transformatie-audio.

Slaap ik tijdens de sessie?

Nee hoor, je bent gewoon wakker en je bent je helemaal bewust van alles wat er gebeurt tijdens de sessie. Naderhand weet je ook nog precies wat er gebeurd is.

Ben ik onder jouw macht tijdens de hypnose?

Nee, je hebt zelf complete controle. Tegen je zin onder hypnose gebracht worden, is niet mogelijk. Het is volledig jouw ervaring. Ik ben er om je te begeleiden.

Hoe voel ik me tijdens en na de sessie?

Tijdens de RTT-sessie voel je je ontspannen en comfortabel. Hypnose is een natuurlijke staat van zijn die je ook ervaart in je dagelijkse leven (bijvoorbeeld als je zit te dagdromen of vlak voor je in slaap valt). Wat je ervaart tijdens hypnose, voelt dus niet onbekend. 

Hoe je je direct na de sessie voelt, is sterk afhankelijk van hoe diep de sessie op je heeft ingewerkt. Dit is bij iedereen is anders: de één springt van energie en geluk met drie treden tegelijk van de trap en de ander voelt juist een intens diep gevoel van reflectie en verwondering. Ook ver na de sessie ontdek je vaak nog meer over jezelf. En je verlaat mijn praktijk altijd met een gevoel van begrip, vrijheid en empowerment.

Wat als ik niet gehypnotiseerd kan worden?

Iedereen kan gehypnotiseerd worden, dus jij ook. Je hoeft het alleen maar toe te laten. Hypnose is een gemakkelijk, plezierig en heerlijk ontspannend proces. Het is niet eng en je hebt zelf altijd controle over wat er gebeurt. Probeer het maar eens met mijn gratis transformatie-audio.

Hoe kan RTT al werken na één behandeling?

Hypnose geeft directe toegang tot je onderbewustzijn en dus ook tot de onderliggende redenen (de bron) van je huidige negatieve patronen. Die bron is meestal gebaseerd op de overtuigingen die we gevormd hebben toen we zelf nog kind waren. Inzichten die we nu hebben als volwassenen, hadden we toen nog niet. Tijdens hypnose observeer je jezelf en deze inzichten zonder oordeel. En dan is het relatief eenvoudig om ze los te laten en vervolgens open te staan voor nieuwe overtuigingen die positief zijn en je juist vooruit helpen.

Zaken waar je in gesprekstherapie jaren over kunt praten, ontdek je door hypnose binnen één sessie. Deze ingang via hypnose bespaart je dus heel veel tijd (en geld) en de resultaten zijn ook nog eens veel beter.

We starten altijd met één maandprogramma, omdat de meeste problemen dan opgelost zijn. Bij complexe problemen – zoals langdurige depressie en angst – hebben we soms een dubbel maandprogramma nodig. Dat beoordelen we na het evaluatiegesprek.

Wat als ik tijdens de hypnose iets ontdek wat ik niet met jou wil delen?

Je hebt zelf volledige controle tijdens hypnose, dus als je iets niet wilt delen dan doe je dat niet. Jij bepaalt alles en het is prima om details voor jezelf te houden. Ook zonder die details werkt RTT. Het gaat erom dat je me vertelt hoe de onbenoemde details je hebben beïnvloed en hoe ze je laten voelen.

Werk je met regressie?

Jazeker. Regressie houdt in dat je tijdens de hypnose teruggaat naar je kindertijd. Dit is van onschatbare waarde om de oorzaak van je probleem te achterhalen. Wees niet ongerust, in de regressie ervaar je het oude zeer (als dit er is) niet opnieuw. Je observeert gebeurtenissen of ervaringen die je in je verleden hebt gehad. Wat je ziet kan je verdrietig of vrolijk maken, maar je voelt je volkomen veilig omdat je weet dat je alleen observeert.

Vragen over het 3 maanden 1-op-1-programma

Ik ben geen manager maar heb een eigen bedrijf, kan ik dan ook bij jou terecht voor coaching in dit 3-maandenprogramma?

Ja, ik help ambitieuze en succesvolle vrouwen die hun zelfvertrouwen kwijt zijn geraakt, meestal door een burn-out. De meeste mensen die bij me komen zijn managers, maar als je een eigen bedrijf runt, ben je ook gewoon welkom. Je kunt ook bij me terecht als je geen burn-out hebt gehad, maar wel last hebt van het imposter syndroom.

Wat is het verschil tussen het 3-maandenprograma en het RTT-maandprogramma?

Het RTT-maandprogramma helpt je bij het aanpakken van de kern van je probleem, namelijk waarom je vastzit in je werk en waarom je zo onzeker bent. We onderzoeken waarom je in een burn-out terecht bent gekomen en waarom je je energie en je zelfvertrouwen als manager kwijt bent. Met RTT maak je een snelle transformatie door en voel je je binnen een maand veel beter. Zelfs beter dan vóór je burn-out.

 

Het 3-maandenprogramma is voor managers die deze fase al voorbij zijn (of die het RTT-maandprogramma al gedaan hebben). Ze zitten goed op hun plek en ervaren geen echte problemen meer. Ze willen meer ondersteuning in de volgende fase van hun carrière: promotie maken. Maar ze vinden het spannend en er komen weer nieuwe onzekerheden op. In het coachprogramma werk je flink aan jezelf en doe je veel nieuwe vaardigheden en kennis op waardoor je vol zelfvertrouwen de volgende stap zet in je carrière.

 

Vragen over begeleiding voor je managers

Kom je op locatie voor je begeleiding?

De therapie is bij mij op de praktijk, aan de Keizersgracht in Amsterdam. Het voelt voor je manager dan namelijk lekker veilig: even buiten kantoor, weg van de druk. Sowieso is het van belang dat de werknemer na de sessie naar huis gaat. Er is dan namelijk veel gebeurd, en je gunt je werknemer dan wel even de tijd om alles wat er tijdens de sessie naar boven is gekomen te verwerken.

Ik ben een manager en wil dit programma graag volgen via mijn werk. Hoe regel ik dat met mijn werkgever?

Dat is heel gemakkelijk te regelen: je vraagt bij je werkgever waar ik mijn factuur heen moet sturen, en of ze ook graag een PO vermeld willen zien op de factuur. Dan kan ik de juiste factuur naar je werkgever sturen. Als ik een bevestiging heb gekregen van je werkgever, dan kan je gelijk de eerste sessie van het programma boeken.

Werk je alleen met managers of ook met de rest van mijn personeel?

Je zal zien dat door juist met de managers te werken, hun teams er indirect ook veel profijt van hebben. De managers zijn na mijn programma zekerder van zichzelf en gaan hierdoor makkelijker om met hun teams. Ze gaan issues niet uit de weg maar lossen ze op. Hierdoor bloeit het hele team op.  

Ik lees dat je vooral met vrouwelijke managers werkt. Kan ik je ook inschakelen voor begeleiding van mijn mannelijke managers?

Jazeker, mannen zijn ook welkom hoor! Ik zie dat vrouwelijke managers vaker tegen bepaalde zaken aanlopen en hiervoor dus ook aan de bel trekken. Maar de bewuste mannelijke managers die bereid zijn om aan zichzelf te werken (en die zie ik vaak genoeg in mijn praktijk!) behalen net zulke goede resultaten als hun vrouwelijke collega’s.

Algemene vragen

Behandel je mijn gegevens vertrouwelijk?

Absoluut. Alle klanten zijn verzekerd van vertrouwelijkheid over alle informatie die ze delen in de sessie, in overeenstemming met de professionele gedragscode van RTT-therapeuten. Ik vernietig inactieve bestanden na drie jaar om de totale vertrouwelijkheid van klanten te verzekeren.

Wat als ik niet naar de praktijk in Amsterdam kan komen?

Als Amsterdam te ver voor je is of als je liever gewoon lekker vanaf je eigen bank een gesprek voert, dan spreken we af via Zoom. Dat werkt prima voor een pre-consult of voor coachgesprekken. En ook een RTT-sessie kan gewoon op afstand. Dat werkt net zo goed als face to face. Tegenwoordig doe ik ongeveer een kwart van de RTT-sessies online via Zoom. Dit is betrouwbaar, gemakkelijk en gratis. Voorafgaand aan een coachgespek of RTT-sessie krijg je van mij alle instructies die je nodig hebt voor ons online gesprek.

Plan een gratis discovery call

Wil je meer weten? Plan dan een vrijblijvend gesprek met me in. Ik bel je terug op de afgesproken tijd om te bespreken wat je wilt bereiken en wat de mogelijkheden zijn.

Privacy policy (in english)

Terms & Conditions

Hours Mon 9:30 - 18:00 | Tue 9:30 - 18:00 | Wed 09:30 - 18:00 | Thu 14:00 - 22:00 | Fri 14:00 - 22:00